Profilreklam

Vill du slippa allt arbete med företagets trycksaker och reklamtryck, kontakta då Matton. Vi tar hand om allt från offert till leverans.

Kontakta oss på 08-588 000 00.

Trycksaker/Designprogram

Vill du slippa allt arbete med företagets trycksaker kontakta Matton.
Vi tar hand om allt från offert till leverans. Vi samarbetar med ett av Nordens bästa tryckerier där deras certifikat, licenser, priser och utmärkelser är ett bevis på att miljö- och kvalitetstänk genomsyrar hela deras verksamhet.

Kuvert
Brevpapper
Korrespondentkort
Visitkort
Fakturor
Visitkort
Offermappar
Block
Etiketter
Påsar
Roll Up

Enkla paketet
 • Visitkort, 300 g Kendal Ivory Board
 • Korrkort A6, 300 g Kendal Ivory Board
 • Brevpapper, 90 g Multi Copy
 • Kuvert Sober C5, C4, C5 H2

Mellanpaketet
 • Visitkort, 270 g Scandia
 • Korrkort A6, 270 g Scandia
 • Brevpapper, 90 g Scandia
 • Kuvert Scandia C5, C4, C5 H2

Exklusiva paketet
 • Visitkort, 250 g Conqueror laid high white
 • Korrkort A6, 250 g Conqueror laid high white
 • Brevpapper, 90 g Conqueror laid high white
 • Kuvert Conqueror laid high white C5, C4, E65


Profiltryck

I Mattons breda sortiment av designmaterial, konstnärs- och hobbymaterial, datortillbehör, papper och kontorsvaror finns det profilprodukter för alla smaker.

Som arkitekt eller byggföretag kanske en skalstock med företagets logotyp är en bra idé eller varför inte företagets namn lasergraverat på ett USB-minne eller penna.

Bland reklambyråer är det populärt med profiltryck på mappar och portföljer. Vi fixar tryck på de flesta produkter så
hör av dig om dina önskemål så ser vi till att komma med en offert.


Din logotype på skalstockar

 Vi kan i samarbete med vår leverantör av skalstock - Leniar, trycka er logotype direkt på skalstockar i både aluminium och plast. Se bild till vänster för exempel på utseende.

Klicka för att se större variant av exempelbilden.


Profiltryckmattor

Profilera dig bättre och tydligare - gör din egen matta.
Enkelt och billigt!

Med upp till 16 färger på en matta och med 45 standardfärger att välja mellan så är möjligheterna att skapa en unik matta näst intill oändliga. Din nya designade matta behöver inte vara rektangulär, vi kan trycka många olika former. Vill du inte designa din matta själv så hjälper vi dig. Det går också bra att trycka enfärgade mattor.
 
Logomatta steg för steg.
 1. Bestäm storlek och formatet på mattan. Liggande, stående, rund eller fri form.

 1. Fundera på vilken bakgrundsfärg du vill ha. Alla färger i våra färgskalor går att använda, men tänk på att vissa färger står sig mot smutsen bättre än andra. Ha även i åtanke vilka färger du har i din logo, kommer kontrasterna att bli tillräckliga?
  Till exempel är en svart logo mot mörkgrå bakgrund inte att rekommendera.
 1. Skicka din logotyp i ett mail tillsammans med uppgifter om storlek, format och bakgrundsfärg till eller till din Mattonkontakt. När vi har ett förslag klart till dig mailar vi det tillbaka så att du får komma med synpunkter. Först när vi fått ditt godkännande på förslaget kan vi lägga in din order. Det är också från godkänt korrektur som leveranstiden på 3-4 veckor räknas.


 
Frågor & svar om logomattor.
 1. Är det någon startkostnad?
  Nej.
 1. Är det någon minsta beställningsmängd?
  Inte på våra kvalitéer Classic Print och Classic Print Photo.
  På Smart print är minsta beställningsmängd 50 m².
 1. I vilket format ska jag skicka loggan?
  Allra helst vill vi ha logotypen som en vektoriserad
  .eps- .pdf eller .ai fil, men det kan även fungera
  med .jpg eller .tiff.
 1. Vektoriserad bild? Vad är det?
  En vektoriserad bild skapas av banor/kurvor som räknas fram av programmet via matematiska formler. Till skillnad från en pixelbaserad/bitmapps bild kan en vektorbild förstoras hur mycket som helst utan att bli oskarp, en pixelbaserad bild har alltid en maxstorlek där den tillslut blir oskarp eller ”pixlig”.
 1. Jag har en logga med 10 olika färger i, hur mycket extra kostar det?
  Det kostar inget extra. Max antal färger på en matta är 16 stycken och din matta kostar detsamma oavsett om du har en färg eller 16 färger. Den enda gången en färg kostar extra är om du vill ha en specifik pms-färg, det kostar 1 995 kr extra per färg och trycktillfälle, men i de allra flesta fall räcker våra standardfärger gott och väl.
 1. Går det att få mattan utan gummikant, och vad kostar det?
  Ja, säg bara till och kontrollera att det står med på ditt ordererkännade. Det medför ingen extra kostnad att göra utan kanten. Alla mått är inkl. gummikant.
 1. Hur små bokstäver kan tryckas?
  För att vi ska kunna garantera tydlig läsbarhet krävs det att de minsta bokstäverna blir 50 mm höga eller mer på den färdiga mattan. Linjer måste vara minst 4-6 mm tjocka, beroende på bakgrundsfärg. Men oroa dig inte, vi mäter alltid på alla förslag innan vi skickar dem och säger till om det är något som kan komma att synas dåligt.
 1. Hur mycket kan jag lita på färgerna i förslaget?
  Färgerna på förslaget är endast för visuell presentation och återger aldrig färgen exakt, för att se exakta färger krävs ett färgprov på en mattbit.