about us

Om Matton

Historik

Matton grundades 1950 av Robert Matton. Robert var då en ung man som cyklade runt till sina kunder på förmiddagen för att ta upp beställningar. På eftermiddagen hämtade han varorna hos leverantörerna och på kvällen fick kunderna sina varor. Verksamheten växte snabbt och snart öppnade man en butik på Rådmansgatan i Stockholm. Under 60-talet började Robert sälja gnuggisbokstäver till den grafiska branschen. Något senare kom fotopapper och film till reprokameror att bli en allt väsentligare del av verksamheten. Butiken i Stockholm flyttades till större lokaler på Birger Jarlsgatan. Man öppnade butiker i Malmö och Göteborg. Som en följd av pandemin gick bolaget Robert Matton AB i konkurs och de fysiska Mattonbutikerna stängdes permanent. E-handelsverksamheten köptes av ett nytt bolag, och sedan september 2021 bedriver vi verksamheten vidare - med ett snarlikt sortiment. Välkommen att handla på https://www.mattonbutiken.se

Nutid

Matton har alltid haft som målsättning att sälja kvalitetsmässigt bra produkter och hålla en hög servicegrad till en för kunderna bra prisnivå. Vi försöker skapa en vänlig atmosfär i våra företag vilket säkerligen bidragit till verksamhetens positiva utveckling trots de snabba teknikskiften som skett under senare år. Sortimentet omfattar konstnärs – och hobbymaterial, kontorsvaror, grafiskt material, papper av alla de slag med mera.

Välkommen

Vi hoppas att du som kund skall uppskatta vår hemsida där du kan beställa nästan allt kreativt material som du kan tänkas behöva. Vår målsättning är att underlätta ditt jobb genom att göra det så enkelt som möjligt för dig att finna de produkter som du behöver.